Vervanging boiler

Bij een vervanging van een boiler bent u bij ons aan het goede adres.

Een boiler heeft een lange levensduur, afhankelijk van het type boiler, van het soort water dat er doorheen stroomt en de gebruiksintensiviteit. Bij een vervanging van een boiler bent u bij ons aan het goede adres. Hieronder geven wij verschillende mogelijkheden om uw boiler te vervangen, te onderscheiden in elektrische en zonneboilers.

Een elektrische boiler werkt op elektriciteit. In tegenstelling tot een gasboiler stookt een elektrische boiler niet continue warm. Over het algemeen wordt hij zo ingesteld dat ’s nachts warmwater wordt geproduceerd.  Een elektrische boiler kan in een niet-geventileerde ruimte worden opgehangen.

Zonneboilers maken gebruik van de zon om het water op te laten warmen. Zelfs in de winter als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo’n boiler voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen of schoon te maken. Sommige systemen leveren ook een bijdrage aan de ruimteverwarming.

Een gasboiler laat het water dat verbruikt wordt automatisch aanvullen. Hierbij ontsteekt de brander pas als het water onder het ingestelde minimum komt. Gasboilers hebben een reservoir, waar het water van boven uitstroomt, en er water wordt toegevoegd dat onderin het reservoir blijft. Het warmste water zal bovenin het reservoir blijven omdat warm water lichter is dan koud water en zal daarom kunnen blijven doorstromen.